Az egyik legjobb módszer az épületek energiahatékonyságának javítására és fűtési, hűtési számláinak csökkentésére a hatékony szigetelés. A szigetelésben eltérő felületek érintettek, beleértve a falakat, a tetőszerkezetet, a pincét, a lábazatot és az emeleteket egymástól elválasztó egyes födémszerkezeteket. Utóbbiak esetében kiemelt fontosságú, hogy lépésálló szigetelő anyagból készüljön a szigetelés. Milyen vastagságú legyen a lépésálló szigetelés? Mennyibe kerül a lépésálló purhab szigetelés?

Lépésálló hőszigetelő anyagok, lépésálló purhab szigetelés  födémre, padlásra

Egy szakszerűen kivitelezett profi hőszigetelő rendszer bevezetésével nemcsak energia takarítható meg, hanem felszámolhatóak az elégtelen szigetelés egészségre káros olyan következményei, mint a gombásodás és a penészedés. A szigetelésben eltérő felületek érintettek: falak, tetőszerkezet, pince, lábazat és a födémek.  Ezen okból kifolyólag az egyes szigeteléseket szokás aszerint csoportosítani, hogy elsősorban milyen felületek burkolásához javasoltak. 

Léteznek olyan hőszigetelő anyagok, amelyek több felületen is sikeresen alkalmazhatók. A falak szigetelése történhet például hagyományos polisztirol (hungarocell) lapokkal vagy grafitos szigetelő lapokkal,  a padló és más födémszerkezetek szigetelése során is alkalmazható ez a 2 szigetelőanyag. A födémszerkezetek esetén fontos, hogy az anyag a lépésálló tulajdonsággal is rendelkezzen.

A hőszigetelő anyagok szerkezete alapvetően szilárd vázból és levegővel telt pórusokból áll.  A hőszigetelő anyagok másik csoportosítása a szerkezeti összetételük alapján történhet.  A szálas hőszigetelők  – üveggyapot, kőzetgyapot – vázát vattaszerűen összesűrített elemi szálak alkotják.  Az ömlesztett anyagú hőszigetelők – perlit, perlitbeton –  esetében az anyag szerkezetében lévő porózus szemcsék között találhatók  a pórusok. Az üreges hőszigetelők esetében  – például purhab, hungarocell – szerkezetében különböző elhelyezkedésű és méretű pórusok találhatók.

A vízszintes és függőleges felületeken egyaránt tökéletes tapadást biztosító poliuretánhab (purhabellenáll a viszonylag nagyobb terhelésnek, emiatt  kiváló lépésálló hőszigetelő anyag, ezért nagyszerű választás lehet a különféle födémszerkezetek – beleértve a padlást, padlót – szigeteléséhez.

Milyen vastag a lépésálló purhab szigetelés?

Legyen szó bármilyen felületről, az optimális purhab szigetelés vastagságának meghatározása nemcsak az optimális szigetelési teljesítmény elérése miatt fontos, hanem a költséghatékonyság miatt is, ezzel elkerülve az alapanyag pazarlást.  A hőszigetelő anyag  minimális vastagságát (cm) és sűrűségét (kg/m3) meghatározza a burkolandó felület típusa, beltéri vagy kültéri volta, illetve a rendelkezésre álló felület mérete, amelyek egyúttal a purhab szigetelés árát is befolyásolják.

A poliuretán nagy szigetelőkapacitása az építőiparban nem érhető el más általánosan használt szigetelőanyaggal. Ez a különleges tulajdonság a hab által kialakított kis cellák szerkezetének és az ezekben a cellákban elzárt szigetelő gáz összetételének köszönhető. Ennek az alacsony hővezető képességnek köszönhetően  pedig a poliuretán a minimális vastagsággal éri el a TBC-ben (Thermal barrier coatings) előírt hőszigetelési értékeket.

A lépésálló purhab szigetelés optimális vastagsága cm-ben

A rendelkezésre álló hely határozza meg és korlátozza az alkalmazott szigetelés vastagságát.A lépésálló szórt poliuretán hab minimális rétegvastagsága: 3 – 4 cm. Minimális sűrűség: 35 kg/m3.

Lépésálló purhab szigetelés ár

Küldetésünknek valljuk, hogy ügyfeleink igényeit és elvárásait figyelembe vége a legjobb minőséget és esztétikus kivitelezést biztosítsunk megfizethető áron. Árainkat több tényező határozza meg, beleértve a szigetelendő felület méretét, tagoltságát és a purhab szigetelés kívánt vastagságát. Igényeivel, elvárásaival forduljon hozzánk bizalommal és kérje ingyenes árajánlatunkat, hogy megtaláljuk az Ön számára legmegfelelőbb megoldást.