A kiváló szigetelő- és tömítőanyagként ismert poliuretánhabnak (purhab) több fajtája van a piacon, melyek eltérő  tulajdonságokkal és alkalmazási területtel rendelkeznek. Mit jelent a zártcellás purhab szigetelés? Mit jelent a nyitott cellás purhab szigetelés? Mi a különbség a zárt cellás és a nyitott cellás purhab szigetelés között? Mik a jellemző zárt cellás purhab szigetelés árak?

A poliuretán alapvetően két nyersanyagból – izocianátból és poliolból – áll, amelyek nyersolajból származnak. A poliuretán története több generációra nyúlik vissza. Eleinte a merev (kemény) hab előállításának technológiája létezett, majd  megjelent a rugalmas hab, végül a félmerev hab előállításának technológiája. A poliuretán szigetelőhab két alapvető típusra osztható – nyitott cellás purhab  és zárt cellás purhab.

A Poliuretán hab tulajdonságai

 • Kiváló hőszigetelő
 • Ellenáll a viszonylag nagyobb terhelésnek, valamint a gombáknak és a penésznek.
 • Jó termikus paraméterekkel rendelkezik:  széles hőmérséklet-tartományban (-200°C-tól +135°C-ig) ellenáll.
 • Magas zajcsökkentési együtthatóval rendelkezik.
 • Ideális anyag bármilyen építési és felújítási munkához, például hő- és hangszigeteléshez, illetve – rugalmas poliuretánhab esetén – illesztéshez és tömítéshez
 • Tökéletes tapadást biztosít függőleges és vízszintes felületeken egyaránt. 
 • Porózus szerkezetű. A porózus anyagok belsejében üreges üregek vannak. A porozitás egy olyan tulajdonság, amely megmondja a bizonyos átmérőjű pórusok térfogatát és mennyiségét. 

Zárt cellás purhab szigetelés 

A zártcellás purhab szigetelés  nagy vízállósága, a nyitott cellás purhab szigetelésnél nagyobb merevsége és szilárdsága miatt kültéren és magas páratartalmú helyiségekben használatos. A zártcellás purhab szigetelés szerkezete több mint 90%-ban zárt cellákat tartalmaz. A zártcellás purhab típusai paramétereikben különböznek az alkalmazásuktól függően. Egyrészt  a zártcellás purhab kiválóan alkalmas alapfalak, födémszerkezetek, tetők, padlók hőszigetelésére. Másrészt ipari és mezőgazdasági épületekben is használható, például termelési padlók, raktárak, hűtőházak vagy állattartó épületek szigetelésére. 

A zárt cellás purhab szigetelés műszaki paraméterei

 • Sűrűsége 30-60 kg/m3.
 • Hővezetési együtthatója 0,02 és 0,028 W/(m*K) között van

Zárt cellás purhab szigetelés árak

A zárt cellás purhab szigetelés ára 5.000-15.000 Ft/nm között mozog. Attól függően, hogy milyen a szigetelés vastagsága.

Árajánlatkérés >>ITT

Nyitott cellás purhab szigetelés

A nyitott cellás purhab szigetelést beltéri használatra, elsősorban falak és tetők szigetelésére, valamint a helyiségek akusztikai komfortérzetének növelésére használatos, mivel a poliuretán hab – a hőszigetelő tulajdonságok mellett – igen magas zajcsökkentési együtthatóval rendelkezik. A nyitott cellás hab páraáteresztő, így azt mondhatjuk, hogy a vele borított felület „lélegzik”. Belülről szórva, közvetlenül a tetőre, könnyen használható membránon vagy deszkán.

A nyitott cellás purhab szigetelés műszaki paraméterei

 • Sűrűsége 7-14 kg/m3
 • Hővezetési együtthatója 0,034-0,039 W/(m*K)
 • A  típusai között vannak különböző tűzállóságú anyagok, a legjobbak E minősítést kapnak